DEN PERFEKTE BRUDEVALS

Skal den første dans huskes forevigt?

Til bryllupper sker det meget ofte at man går lidt over tiden, og at der pludselig skal ske en masse ting lige op til klokken 24.00, hvor brudeparret skal have nået brudevalsen. Der er ikke noget som ødelægger øjeblikket mere end 3 tjenere der løber febrilsk rundt og rydder borde af, mens man danser sin første dans som ægtepar. Her får du vores 5 bedste råd til hvordan du får den perfekte brudevals.

Brudevalsen kan være en af de helt store oplevelser i livet, og man får kun én chance for at gøre det rigtigt.

Som band er man der udelukkende for at gøre jer glade og hjælpe med at alle jeres drømme og ideer for aftenen går som I håber. Hvad der er bedst for jer, ved I kun selv. Men vi har en masse erfaring og vi hjælper jer rigtig gerne med at undgå de fælder som vi ofte ser ødelægge øjeblikket.

1. I kan ikke nå det hele

Den fejl vi oftest ser er at man forsøger at lave en alt for stram tidsplan og derfor ender med slet ikke at nyde tingene. Det allerførste og vigtigste råd vi kan give alle brudepar er: Alting tager længere tid end I tror. Når I skal danse brudevals er der nogle forskellige ting der skal ske, før at I er klar, som det ikke er jer selv der er herre over. Der skal ryddes af bordene, serveres kaffe, stilles op til bar, der skal laves plads til dansegulv, musikken skal være klar, lokalet skal gøres lidt hyggeligt (ofte skruer man ned for lyset på dette tidspunkt) og gæsterne skal lige nå at strejke ben og omstille sig mentalt fra middag til fest. Hvis I sætter nok tid af, så kan tjenere, bartendere, band eller DJ, meget bedre nå at gøre alting lidt ekstra lækkert for jer. Det tager alt sammen ca. en time.

Der er masser af steder eller bands der vil love jer noget andet, men tænk på at der er mange der vil sige hvad som helst for at få jer til at booke jeres arrangement hos dem. Vi oplever mindst 10-20 gange om året at et brudepar siger at deres situation er speciel og at de godt kan nå det på kortere tid, men på selve aftenen går det galt. Vores råd er 1 time inden I vil danse brudevals, der skal I være færdige med middagen og gå fra bords. Stol på dem der fortæller jer lidt om begrænsningerne, det er dem der vil jer det godt. Dem der lover jer at alt er muligt på én gang, taler jer oftest bare efter munden.

2. Noget går altid galt

Der er altid noget uventet der sker til et arrangement hvor man hygger sig. Jo bedre en aften I har og jo sjovere festen er, jo flere uforventede ting sker der. Af den grund er det meget vigtigt at planlægge med muligheden for at noget ikke går efter planen. Hvis man planlægger at danse brudevals klokken 24.00, så må planen ikke engang skride med ét minut, for så misser man at danse brudevals før klokken tolv. Derfor er det en rigtig dårlig idé. Det optimale er at planlægge at man danser brudevals klokken 23.30, det giver mest mulig tid til middagen, taler og indslag samtidigt med at man sikrer sig i den anden ende.

3. Stemning betyder alt

For at få den bedste oplevelse, så er det rigtig godt at man slår et slag for at sætte den rigtige stemning. Professionelle bands og DJ’s vil medbringe lys til dansegulvet og kan hjælpe med at gøre lokalet hyggeligt på den måde. Men det vigtigste er at man får dæmpet lyset i lokalet. Jo mørkere desto bedre, så kan bandet eller DJ’en bedre arbejde med deres lys og skabe den rigtige stemning. Her er der nogle gange to ting der arbejder imod. Mange har hyret en fotograf og det bedste for en fotograf ville være hvis I stod i et fotostudie med store lysmaster der lyste jer helt op. De bedste fotografer kan få det til at fungere hvor I både får et godt foto, men også kan skrue ned for lyset, så I har en hyggelig stemning og får en oplevelse I husker resten af livet. Som I kan se på billedet fra dette opslag, så kan man altså lave nogle utroligt flotte billeder, selvom der ikke er meget lys. Det burde ikke koste jer en god oplevelse at få et godt foto. Det andet er at mange steder insisterer på at have lyset i loftet tændt, så de kan rydde af, sætte op til bar osv. imens. Det er en meget stor fejl i forhold til jeres fest. Igen må de ting helst ikke ske på bekostning af at I har en god aften. Skru ned for lyset, så skaber I de perfekte rammer for et magisk øjeblik og en god fest.

3. Brug nogen der har prøvet det før

Erfarne bands og DJ’s har prøvet at stå for brudevalsen mange gange før, og kender en masse små tricks der får det hele til at blive endnu bedre. Det gælder om lige at få folk samlet på en god måde, sørge for at I er klar, lade jer danse den rigtige længde tid osv. Et godt band har desuden tænkt over hvad der skal ske efter I har danset og mens I klipper sokker. Her stopper musikken nemlig, og det bliver hurtigt “tomt”. Et godt tip er at have et andet nummer klar, som I kan spille i det lille tidsrum, typisk 10-30 sekunder, nummeret må også meget gerne være meget festligt, så man laver en overgang til at der sættes gang i dansegulvet. (Vi bruger “Marry you” med Bruno Mars) Den slags små detaljer er der tusindvis af og det gør virkelig en verden til forskel.

5. Brudevalsen kickstarter festen

Når I danser brudevals, så er alle gæsterne på dansegulvet og humøret er super højt, derfor er det også det perfekte tidspunkt at starte festen. Når I har danset så er der ofte en masse traditioner med at klippe sokker og den slags. Dem giver man jer typisk lidt tid til, men inden at gæsterne forlader dansegulvet og sætter sig ned, så bør bandet/DJ’en gå på for fulde gardiner. Lige der kan man nemlig gribe hele festen og holde et fyldt dansegulv resten af aftenen.

Læs mere om musik til bryllup: Klik her!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *